3D MODEL

Welkom op de website van Foppe3D.
Op deze pagina vindt u informatie over het laten maken van 3D modellen van uw meubelen.

Hidde_02

Steeds vaker worden 3d modellen gebruikt door interieurontwerpers en -architecten, woonwinkels en verkopers. Hiervoor worden diverse programma’s gebruikt, zoals Navigram, Sketchup, Autocad en andere software.
Ieder programma heeft vaak zijn eigen bestandstype, waardoor het 3d model ook in verschillende bestandtypes zal moeten worden aangeboden.
De opbouw van een 3d model kan hierdoor variëren.

De meest toepasbare en ‘universele’ bestandstypes zijn .obj, .fbx en .dae bestanden.

WERKWIJZE

Aangezien het niet altijd even duidelijk is hoe een kwalitatief hoogwaardig 3d model tot stand komt, leg ik graag uit welke stappen hierbij komen kijken en welke opties er voor u mogelijk zijn.

Voor het laten maken van een 3d model is een duidelijke referentie gewenst. Dit kunnen tekeningen of foto’s zijn. Aan de hand van deze referentie wordt het model gemaakt; de vorm

Als de vorm eenmaal klopt, zullen hierop de naden worden aangegeven. Dit is een belangrijke stap zodat het materiaal (de volgende stap) op de juiste manier over het 3d model wordt gelegd.

Voor het materiaal (leer, stof, metaal, hout) worden verschillende lagen gemaakt (ook wel ‘maps’ genoemd). Een laag voor de kleur, voor de reflectie, voor de structuur. Hierdoor wordt het model steeds realistischer

Om dit model in meerdere programma’s te kunnen gebruiken, zal het model in verschillende bestandtypes worden opgeslagen.

3dmodel
Seat24_02

KOSTEN

Omdat er veel verschil zit in de complexiteit van een model, loopt de tijd om van dit model een 3d model te maken sterk uiteen. Om voor ieder model een vaste prijs te hanteren zou daarom niet eerlijk zijn.

Bent u benieuwd wat de kosten zullen zijn voor het in 3d laten maken van uw meubelen? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op. Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor u.

info@foppe3d.nl
06 16439159

DoublePicChairs
ArcRoom_XSmall